BeautyCenter.bg

Блог за здраве и красота

Свежест в дрехите: Как да премахнем застоялата миризма от дрехите 2/2

Свежи дрехи

5. Опитайте сода за хляб. Още един изцяло натурален почистващ разтвор! Содата за хляб ще почисти и премахне миризмите от дрехите. Добавете чаша сода за хляб към прането по време на цикъла за изплакване. Използвайте най-дългата програма на възможно най-високи градуси, (както позволяват дрехите). Можете да направите това няколко пъти при едно и също пране, за  да се отървете от наистина силни миризми на плесен. Добавете и омекотител към прането, изсушете и готово! Вече Вашето пране трябва да мирише на чисто и свежо.

6. Перете с препарат за силно замърсени тъкани. Може да мислите, че перете със силен препарат, но повечето препарати са представяни на пазара като такива. Потърсете перилни препарати за ловни или работни дрехи. Те съдържат изключително силни перилни вещества за борба с тежки миризми и следователно трябва да действат далеч по-силно при плесен и мухъл. Следвайте указанията на опаковката и резултатът няма да закъснее.

7. Използвайте боракс. Това е един от най-силните препарати за почистване. Боракс е напълно естествен продукт, убиец на мухъл, който със сигурност ще Ви отърве от миризмата плесен по дрехите. Смесете половин чаша боракс с чаша вряла вода, за да разтворите. Изсипете разтвора в пералната машина, след като се напълни с вода (и разбира се сте сложили дрехите). Изберете най-дългата програма с най-високите градуси, на които дрехите Ви могат да се перат и проблемът ще се разреши.

8. Опитайте с кислородния препарат  OxiClean. Това е почистващ препарат, който определено си струва парите.  OxiClean доказано върши чудеса при отстраняването на застояла миризма по дрехите. Следвайте указанията на опаковката за добавяне на препарата при прането. Можете периодично да добавяте от продукта при прането си, за да поддържате дрехите си свежи и същевременно да изглеждат като чисто нови.

Съвети

Белината може да премахне миризмата на мухъл по дрехите, но ще изсветли цветовете и ще изтъни тъканта с течение на времето. Използвайте белина в краен случай.

Избягвайте да оставяте дрехите си влажни в продължение на дни. Ако дрехите ви са се намокрили от дъжд или пот, например, оставете ги да изсъхнат, преди да ги хвърлите в коша за пране.

Сложете дрехите в сушилнята и сушете, както обикновено. Топлината ще издърпа всички други останали в дрехите миризми. Можете също така да сложите ароматизираща торбичка (като тези за чекмеджета), за да освежите аромата на дрехите и въздуха около прералнята.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *