BeautyCenter.bg

Блог за здраве и красота

Как да премахнем застоялата миризма от дрехите 1/2

Няма нищо не е по-лошо от това да облечеш любимите си дрехи и хуквайки навън да усетиш, че миришеш на мухъл и плесен. Ако ви мъчат постоянно миризми на плесен, които се излъчват от дрехите ви, тогава със сигурност трябва да предприемете някои действия, за да отървете пералнята и прането си от тях. Ще поемете глътка свеж въздух, ако направите следните прости стъпки.

1. Проверете пералната машина. Може да звучи странно, но вашата пералня може би е източникът на мухъл. Пералните машини с предно отваряне са особено податливи на задържане на влага, мухъл и плесен. Изсипете разтвор от натриев перкарбонат в улея за прах за пране и оцет в улея за омекотителя. Пуснете пералнята на изплакване и изсипете от разтвора от натриевия перкарбонат в уплътнението за по-сигурен резултат. Подсушете пералнята със суха кърпа след като изключи и не забравяйте да оставяте вратата отворена след употреба, за да може да изсъхва напълно и да се проветрява.

2. Не използвайте прекалено голямо количество препарат. Когато дрехите започнат да миришат на мухъл, първата реакция е да сипете малко повече препарат, нали? Това всъщност е причината да се подсили още повече лошата миризма на дрехите. Прекаленото количество препарат няма да отмие миризмата, напротив, ще задържи както миризмата, така и влагата, в резултат на което дрехите ви ще миришат още по-неприятно. Затова използвайте умерено количество или по-малко препарат, за да предпазите дрехите си от пренаслагване на перилни препарати.

3. Сушете дрехите си на въздух навън. Ако дрехите ви са просто леко вмирисани, най-лесният начин е да ги проветрите навън. Закачете ги на простора (независимо дали са мокри или сухи) навън. Въздухът и постоянният ветрец ще премахнат миризмата на застояло и плесен. Сушете дрехите си на открито, колкото може по-често и избягвайте сушилни.

4. Използвайте малко оцет. Този изцяло натурален продукт е дезодорант, както и като дезинфектант, премахва плесента, мухъла и миризмата на застояло по дрехите. Добавете чаша оцет директно в уплътнението, когато поставяте дрехите си и пуснете пералята на най-дългата програма. Добавете още една чаша при цикъла на изплакване и може да сте сигурни, че неприятната миризма ще си отиде.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *