BeautyCenter.bg

Блог за здраве и красота

Допълнителни съвети за миризмата на плесен по дрехите

smelly_bc

Съвети   Ако пералнята ви е с предно зареждане, огледайте гумения пръстен, който уплътнява вратата. Ако долната част, където водата се оттича, е почерняла, може би е  плесенясала и от там да идват проблемите. Опитайте да почистите с разтвор от белина, а при по-тежките случаи – подменете гумения пръстен и няма да се налага да… (read more)

Миризма на плесен по дрехите?

Musty_bc

Ако дрехите ви са плесенясали, най-вероятно са заразени със спори на мухъл. Искате ли да премахнете миризмата на мухъл? Понякога не се получава, но все пак опитайте, преди да се откажете.   Метод 1: Накисване 1. Убийте плесента като накиснете дрехите една нощ в някой от следните разтвори: 1 чаша амоняк, разтворена в 4 л…. (read more)

Свежест в дрехите: Как да премахнем застоялата миризма от дрехите 2/2

Washing-line_large_bc

Свежи дрехи 5. Опитайте сода за хляб. Още един изцяло натурален почистващ разтвор! Содата за хляб ще почисти и премахне миризмите от дрехите. Добавете чаша сода за хляб към прането по време на цикъла за изплакване. Използвайте най-дългата програма на възможно най-високи градуси, (както позволяват дрехите). Можете да направите това няколко пъти при едно и… (read more)

Как да премахнем застоялата миризма от дрехите 1/2

woman-smelling-fresh-linen_bc

Няма нищо не е по-лошо от това да облечеш любимите си дрехи и хуквайки навън да усетиш, че миришеш на мухъл и плесен. Ако ви мъчат постоянно миризми на плесен, които се излъчват от дрехите ви, тогава със сигурност трябва да предприемете някои действия, за да отървете пералнята и прането си от тях. Ще поемете… (read more)

Чудесата на содата за хляб и неприятните миризми на дрехите

88178366_bc

Содата за хляб може да помогне за премахване на острите миризми на дрехите, които дори и след многократно пране все още се задържат Миризмата на пушек Пушекът обикновено сякаш прилепва към тъканите на нашето пране. Било то дим от камина или цигарен дим, ключът към премахване на тежката миризма от пушек е накисване. Накиснете дрехите,… (read more)

Най-ефективните и безвредни трикове за отстраняване на петна

images2_bc

Ето няколко страхотни решения за премахване на някои от най-упоритите петна като тези от кафе до червило. Сигурно изпадате в ужас, когато видите капка шоколадов сладолед на новата си риза. Само ако се замисли човек, колко много от блузите му са вече с петна и колко пари ще му струва да си купи нови! Нека… (read more)

Как да отстраним натрапчив аромат от кожата си?

quick_tips_remove_onion_smell_from_your_hand_thumb_xxxlarge_bc

Според Закона на Мърфи, колкото повече харесваме един  аромат, толкова по-бързо той изчезва. И разбира се, следователно, ароматът, който ужасно ненавиждаме, се пропива в кожата ни и се долавя от палтото дори и след няколко пъти химическо почистване. Има безброй начини за отстраняване на аромат от парфюм. Ето и вашият шанс да изберете най-подходящия! Най-разпространеният… (read more)

Acorelle – 50 пъти по-висока антиоксидантност от гроздето!

AOA_bc

Приятелите ни от Acorelle вежливо ни помолиха да представим на Вас, нашите фенове, уникалната патентована антиоксидантна линия от био продукти за цялостна грижа за лицето, борба със стареенето на кожата и запазване на младостта. Винаги, когато видим нов продукт, първия въпрос, който си задаваме е: „ Какъв действително е ефектът?“ Ето какво споделят въодушевено потребителите:… (read more)

Продължение на статията от 01.09.2014г.: 10 важни съвета за съхраняване на парфюм (2/2)

v1_at_440_bc-150x150

  6. Не разклащайте бутилката с парфюм Мит е, че парфюма трябва да се разклати преди употреба, за да сме сигурни, че съставките са добре смесени. Всъщност, вярно е точно обратното: парфюмите са специално направени да стоят равномерно смесени, ако  се съхраняват правилно. Разклащането на бутилката не само вкарва въздух в парфюма, ускорява неговото разрушаване,… (read more)

10 важни съвета за съхраняване на парфюм (1/2)

SONY DSC

Парфюмът обикновно е скъпа покупка, а също и от  деликатно естество. Маслата и алкохолът в парфюма може лесно да се разрушат, в следствие на което ароматът на парфюма да се промени или да изчезне напълно. По-големите бутилки парфюм, които се използват по-дълго време, са още по-податливи към ефектите на лошо съхранение. За щастие е доста… (read more)